Kucharske okynko

3. října 2011 v 19:26 |  Můj život v Tennessee (11)
Musim vam sem vystavit moje dva oblibeny, americky, vyyyyborny a velmi rychly recepty.

Prvni se jmenuje SOB bar pie, delaji ho v jedne restauraci v Memphisu a je to obrovska mnamka.
Co budete potrebovat
na testo - 250g mouky, 2 lzice olivoveho oleje, 1 lzicka soli, 2 lzicky cukru + voda dle potreby + drozdi (je to rychle a jednoduche testo na pizzu)
na "napln" - rajcata, bazalka, olivovy olej, cesnek, mozarella
Zadelate na kynute testo, nechate kynout. Z testa pote vytvarujete placku, kterou date na chvilicku zapect do trouby. Zatimco se bude testo zapekat, tak si vezmete misu, do ni si nalejete olivovy olej, vymackate pouze jeden strouzek cesneku, na platky nakrajena rajcata, mozarellu a bazalku. Nechate to chvilicku marinovat. Potom si vezmete testo z trouby a na to naskladate nejdrive rajcata, pote mozzarellu a pak trosicku zalejete zbylym olejem. Strcite zpatky do trouby, nechate rozpustit syr a je hotovo.
Je to hrozne jednoduche, rychle a vyborne!!!! Moje oblibene jidlo.





Druhy recept nema jmeno
:D
Budete potrebovat - bramburky (mexicke trojuhelnikove bez prichute), dale rajcata, jarni cibulku (s normalni cibuli to neni ono!) a syr

Vezmete si nejakou zapekaci misku do ni nasypete bramburky, navrch nakrajena rajcata na kosticky, jarni cibulku a posypete to syrem. Date to do trouby, ale pouze na chvilicku, aby se syr roztekl. Ji se to rukama :) Opet je to moc dobre a hrozne rychle.


Ja si to jeste polejvam takovou mexickou palivou omackou, ale to neni treba!

Takze pokud mate doma dane suroviny, ale nechcete travit hodinu pripravou jidla, tak vyzkousejte tohle a budete hotovy za par minut. Prvni recept trva delsi dobu, kvuli kynuti testa, ale druhy recept je hotovy za necelych 5 minut :) Zalezi jak moc jste v kuchyni zrucny a jak dlouho vam bude trvat nakrajet rajcata :D

Oba recepty jsem odkoukala z restauraci. Vrele doporucuji vyzkouset, ale zalezi na vasich chutich :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikki Nikki | Web | 3. října 2011 v 20:16 | Reagovat

mmmmm jako Jani, vůbec si mi teďka neudělala chutě :D  :D vypadá to skvěle!! takže určitě někdy vyzkouším, mňáááááám :D

2 Jana Jana | Web | 3. října 2011 v 20:25 | Reagovat

Vyzkousej, vyzkousej a dej vedet jak to dopadlo :-)

3 Iva Iva | 3. října 2011 v 20:51 | Reagovat

jani,prosim te,budu vypadat jak idiot:-) po tech letech tady v USA,ale kde se daji koupit drozdi?ja jsem s tim tady jeste nepekla.Diky. :-)

5 Ája Ája | Web | 3. října 2011 v 21:40 | Reagovat

Oboje vypadá fakt úžasně!! :-) To první hned zítra zkusím :D

6 Lucie Lucie | Web | 3. října 2011 v 22:04 | Reagovat

mmmmmmmmm :P Fakt to vypadá skvěle :-))až jsem z toho dostala hlad:D:D  určitě taky něco vyzkouším :)

7 Jana Jana | Web | 3. října 2011 v 22:37 | Reagovat

Vyzkousejte a dejte mi vedet. U prvniho receptu se nebojte pridat vice bazalky, podle me ta dela chut toho celyho pokrmu :-) Pokud vam to nebude chutnat, tak je chyba ve vas a potrebujete, aby sefkuchar Janicka prijela k vam domu :D

8 Iva Iva | 4. října 2011 v 0:58 | Reagovat

Diky za radu,ve Walmartu jsem kazdy tyden,ale tohohle jsem si jeste nevsimla.

9 Jana Jana | Web | 4. října 2011 v 3:52 | Reagovat

Musis mit oci na stopkach, protoze ja kdyz jsem hledala drozdi poprvy, tak jsem sla mezi jogurty/mlika a tak, jak sem zvykla z Cech :-D Tady u nas to maj takovy zasity, ze opravdu musis vedet kde to je. Vetsinou to maji uplne na tech hornich policich, mezi moukama, takze opravdu lehce zahlidnutelny, fakt :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama